Εκδηλώσεις

Οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, με τις οποίες η Ένωση κάνει αισθητή την παρουσία της στους δημότες της Ν. Σμύρνης, μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα της Κρητικής παράδοσης, της ιστορίας, του Κρητικού πολιτισμού, των εθίμων και της λαογραφίας είναι:

Ετήσια κοπή πίτας με παράθεση Κρητικών εδεσμάτων, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της πολιτείας για Κοινωνική προσφορά.
Ετήσιος χορός των μελών με παράθεση Κρητικού παραδοσιακού γεύματος, για τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης και τις οικογένειές τους (παιδιά, εγγόνια)προκειμένου να παρουσιάζεται το έργο και η πρόοδος των μαθητών της Ένωσης στους χορούς και τα παραδοσιακά μουσικά όργανα.
Ετήσιος χορός νεολαίας, με καταξιωμένους Κρητικούς καλλιτέχνες, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νεότερων μελών του συλλόγου και η γνωριμία τους με την Κρητική μουσική παράδοση και το πως αυτή διαμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου.
Η πολυπληθής συμμετοχή μελών και φίλων στην τοπική παρέλαση των Εθνικών επετείων (25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου) καθώς και στη μεγαλειώδη παρέλαση της Παγκρητίου Ένωσης στο Σύνταγμα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το πνεύμα του ένδοξου παρελθόντος και πατριωτισμού των πολιτών. Η συγκεκριμένη ενέργεια, παράλληλα δίνει τη χαρά της συμμετοχής και ορθώνει το φρόνημα των συμμετεχόντων.
Η διεξαγωγή ετήσιας επετειακής εκδήλωσης για τη Μάχη της Κρήτης, με τη συμμετοχή χορευτικών, μουσικού συγκροτήματος, διεξαγωγή θεατρικού σκετς, προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Αποτελεί μια προσφορά της Ένωσης προς τους πολίτες, με το να υπενθυμίζει κάθε χρόνο, το αγωνιστικό φρόνημα των προγόνων μας και την προσφορά τους στο Έθνος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στους πεσόντες και σε όσους δεν δίστασαν να τα βάλουν με τους σιδερόφρακτους γερμανούς για την ελευθερία, επιδρώντας καθοριστικά στην εξέλιξη της ιστορίας.
Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ιωνικών εορτών με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας τους κατά τόπους Κρητικούς χορούς (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι) καθώς και δρώμενα και έθιμα από όλη την Κρήτη.
Δεκαήμερος συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πολιτιστικής πρωτομαγιάς του Δήμου, η οποία περιλαμβάνει παρουσίαση του συλλόγου με οπτικοακουστικά μέσα, διανομή φυλλαδίων αλλά και κατ΄ιδίαν ενημέρωση των πολιτών για το έργο της Ένωσης καθώς και για τους για τους χορούς, τις φορεσιές, τα έθιμα και τα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.

back to top

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα είναι μεγάλη μας χαρά μας να
επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δαρδανελλίων 36, Νέα Σμύρνη

Τηλ./Fax: (+30) 210 9345660 

  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         Facebook

Green Red Dark

Login or Register

LOG IN