Κρητικοί χοροί στο φεστιβάλ Βενετίας...

"Τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, των εργατικών δικαιωμάτων και της επανάστασης, επιλέξαμε προκειμένου να αποδείξουμε ότι η παράδοση αντέχει στο χρόνο. Η Πρωτομαγιά έχει χαρακτηριστεί ως η μέρα του αγωνιστικού φρονήματος. Αποτελεί δε, την καλύτερη ευκαιρία να αναδείξει ένας λαός τον πολιτισμό του".

Υπό αυτό το πρίσμα διοργανώθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Jesolo, έναν από τους δημοφιλέστερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, με έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ της Βενετίας. Ένα φεστιβάλ-περιπλάνηση, με πλήθος χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων όλων των ηλικιών από Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές χώρες, να προβάλλουν εικόνες, ήχους και μνήμες από την πατρίδα τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης η οποία εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και ειδικότερα το νησί των μεγάλων μαχών και των επαναστατών, την Κρήτη. Ο δυναμισμός των κρητικών χορών δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.
Η διεθνής αυτή συνάντηση ένωσε τον παλμό μουσικής και χορευτικής παράδοσης διαφόρων χωρών με τη ζωντάνια, το κέφι και τα χαμόγελα ικανοποίησης να είναι έκδηλα!

Την επιμέλεια της μουσικής είχαν ο Αντώνης Κεχαγιαδάκης (λύρα-τραγούδι) και ο Αντώνης Μαθιουδάκης (λαούτο-τραγούδι). Με την αποστολή του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, συνταξίδεψε στην Ιταλία ο πολύ καλός φίλος του συλλόγου Παναγιώτης Μαργαρώνης, ο οποίος κάλυψε φωτογραφικά το ταξίδι.