Ιωνικές γιορτές 2017

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παράσταση, με τίτλο "Εκεί που σμίγουν οι λαοί...", είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Το θέμα της βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στο άλσος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια των Ιωνικών γιορτών 2017, ήταν η μουσικοχορευτική συνύπαρξη δύο διαφορετικών περιοχών της Μεσογείου. Ανδαλουσίας και Κρήτης. Η προσφώνηση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την ταμία του συλλόγου, κα Αγγελική Παναγιωτάκη, η οποία παρουσίασε μέσα από στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας των δύο πολιτισμών, την κοινή δυναμική και την εκφραστικότητά τους μέσα από τον χορό. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κος Νικήτας Περαθωράκης, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την έναρξη της βραδιάς.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι συνδυασμοί του χορευτικού της Ένωσης Κρητών και της μοναδικά εκφραστικής χορεύτριας Flamenco Μαρία Μανδραγόρα που συνυπήρξαν δυναμικά στη σκηνή, υπό τις εναλλαγές αγαπημένων και χαρακτηριστικών Κρητικών ακουσμάτων και εκρηκτικού Flamenco. Μια εξαιρετική κοινή χορευτική παρουσία, που ταξίδεψε το κοινό σε μονοπάτια συναισθημάτων θαυμασμού και έκπληξης.

Στην επιτυχία της εξαιρετικής αυτής βραδιάς συνέβαλαν επίσης το μουσικό σχήμα του Αντώνη Κεχαγιαδάκη (δασκάλου λύρας του συλλόγου) μαζί με τους Αδαμάντιο Λαδουκάκη, Μανώλη Φετοκάκη και Σίμο Κουφάκη,  και η ερμηνεύτρια flamenco Δροσιά Χαρίση με συνοδεία κιθάρας από τον Πάνο Καρτίμπελη. Οι ανθοδέσμες που προσφέρθηκαν στο τέλος της παράστασης ήταν μια ευγενική χορηγία των ανθοπωλείων Μαθιουδάκη.

back to top

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μέσα από την ιστοσελίδας μας, διατηρούμε βασικό στόχο την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας δράσης και ελπίζουμε να λειτουργήσει ως εφαλτήριο, το οποίο θα βρει μιμητές και συνεχιστές της προώθησης της Κρητικής Παράδοσης.

Συνέχεια »

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα είναι μεγάλη μας χαρά μας να
επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δαρδανελλίων 36, Νέα Σμύρνη

Τηλ./Fax: (+30) 210 9345660 

  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         Facebook

Green Red Dark

Login or Register

LOG IN